Zen Shiatsu Behandling

I min behandling, anvender jeg primært tekniker og metoder fra Zen Shiatsu, men bruger også metoder fra Qi Gong healing.

Ordet Shiatsu stammer fra – shi, der betyder finger og – atsu, der betyder tryk. Dette angiver, at i shiatsu er tryk med fingrene den dominerende metode, selvom Shiatsu også omfatter pres med håndflader, underarme, albuer, knæ og fødder.

Shiatsu´s teoretiske baggrund, bygger på Klassisk Japansk Medicin (KJM), der betragter vores legeme, som det fysiske fundament for vores iboende følelser, ånd og livsenergi (Ki).

En Shiatsu behandlingens hovedformål er, at få Ki til at flyde jævnt gennem kroppens meridianbaner, et endeløst usynligt energinetværk, der gennemvæver hele vores legeme. I følge KJM er energiens frie og uhindrede cirkulation i meridianerne en forudsætning for en god helbredstilstand, mens blokeringer og ubalancer ligger til grund for legemlige, mentale og emotionelle lidelser.

Min behandling foregår i gulvhøjde, hvor du ligger på en futon madras oven på tatami måtter. Du har dit eget løstsiddende og afslappende tøj på, således at jeg behandler på dine energibanerne frem for direkte på huden.

Selvom Shiatsu oprindeligt er et system til forebyggende formål, har det vist sig meget velegnet til behandling af mange forskellige sundhedsmæssige problemer.

Shiatsu behandlinger er specielt velegnet til behandling af følgende symptomer:

· Stress, spændinger, angst og depression

· Hovedpine, migræne og tinnitus

· Søvnbesvær

· Smerter i nakke, skulder, ryg og lænd

· Ledsmerter, tennisalbue, musearm osv.

· Menstruationssmerter

· Vejrtrækningsproblemer f.eks. astma

En Shiatsu behandling styrker kroppens generelle energi niveau, hvilket bl.a. sportsudøver kan drage fordel af.

Med en tilpas omtanke på, hvad der er skadeligt og gavnligt for vores helbred, kan vi selv medvirke til at opretholde og fremme en mere stabil og sund helbredstilstand.

Så ved afslutningen af en behandling kan vi, hvis du ønsker det, tale om nogle forholdsvis simple og enkle metoder, der kan være til gavn for din fysiske og mentale sundhedstilstand.